Mededeling

Routeboekjes

Vijf Casadean-reisboekjes (bestelformulier) zijn al voltooid:

⇒ Casadean Livradrois reisplannen boekje 

Het eerste reisboekje werd uitgegeven ter gelegenheid van de Open Monumentendagen 2002, in het gebied van het Regionaal Natuurpark Livradois-Forez, historisch gezien het eerste uitbreidingsgebied van de Casadean-gemeente.

Casadean reisboekje van Rhône tot Velay

Het tweede boekje stelt een lineaire route voor en niet een lus als de eerste, die de Rhône met Velay verbindt.

Casadean reisgids van Velay naar Bas-Languedoc

Het derde boekje, gepubliceerd in juni 2009, is eveneens lineair en behandelt de bevoorrading van de monniken van La Chaise-Dieu vanaf de oevers van de Middellandse Zee via de Gard en de Cevennen.

Casadean reisboekje van Franstalig Zwitserland, Terroirs de Grandson, kanton Vaud, Val de Travers en kanton Val de Ruz van Neuchâtel

Het vierde reisboek dat in mei 2011 werd gepubliceerd, geproduceerd door de vereniging “Le Tireur d’épine”, schetst de geschiedenis van 15 Casadean townships van de soevereine kantons van Neuchâtel en Vaud, omringd door het water van het meer met de Jura-valleien. Travers en Ruz.

⇒ Casadean routes boekje Allier en Senouire (Pays de Lafayette)

Het vijfde reisboek dat in november 2011 werd gepubliceerd, volgt de geschiedenis van 45 Casadean-sites in het Pays de Lafayette en 2 bijbehorende sites (Berbezit en Brioude), die de oevers van de Allier oversteken en door de Senouire lopen.

Andere reisroutes worden in dezelfde verzameling geboren op nog niet bestreken gebieden.

Reizende tentoonstelling, een netwerk in de geschiedenis 

Om de geschiedenis van de abdij van La Chaise-Dieu en zijn bijgebouwen en het nog steeds zichtbare erfgoed te presenteren, hebben we een tentoonstelling gemaakt.
Bestaande uit tien panelen: vijf algemene panelen over de geschiedenis van Casadian en vijf regionale panels (het land van Meygal, Livradois-Forez, een zoete vallei voor de nonnen: La Vaudieu, tussen Allier en Senouire en Billy: een Casadean-kerk in Bourbonnais ) deze evoluerende tentoonstelling wordt elk jaar verrijkt met nieuwe panelen met locaties uit verschillende regio’s.
Uitgegeven op lichtgewicht papier (Tyvek-papier), onze tentoonstelling is eenvoudig te transporteren en snel te installeren.Verkrijgbaar in drie exemplaren, het is beschikbaar voor alle Casadian-sites die het verzoek kunnen indienen (zie de leningsvoorwaarden bij ons secretariaat). U kunt het ook ontdekken in onze kantoren Rue Saint-Martin 43160 LA CHAISE-DIEU – FRANKRIJK

Bewegwijzering

Rond het logo

Casa Dei (Huis van God in het Latijn) is de naam die de abdij van La Chaise-Dieu in de elfde eeuw ontving, wat verklaart waarom de monniken van de congregatie “Casadéens” worden genoemd.
Europees netwerk van Casadean-sites is geschreven in het Frans, Spaans en Italiaans, in de drie talen van de oprichtende landen van de vereniging.

Het logo

De sluitsteen symboliseert:

  • de monastieke wortels van het netwerk,
  • het belang van de architecturale en culturele link van het netwerk,
  • de opening (straling van de takken niet afgebakend),
  • de perfectie vertegenwoordigd door het symbool van de cirkel.

De kleur vierkant “Aarde” (baksteen)

  • de vierkante vorm is het symbool van de mens. De 4 zijden symboliseren de 4 elementen: Aarde, Water, Lucht en Vuur,
  • de kleur “Aarde” staat voor de beworteling van het netwerk in landelijke gebieden (90% van de Casadische sites bevinden zich op het platteland)

Casadean letters

Communicatie binnen het netwerk wordt gewaarborgd door de publicatie van een jaarlijkse Casadean-brief, waarin fragmenten uit de geschiedenis worden gereciteerd, actuele projecten en alle informatie over het netwerk worden gepresenteerd, evenals de activiteiten van de gemeenten en lidverenigingen.